Artikler

«Skilpaddebabyen» på vår måte!

Elise Wagner Finnanger.

Hei! Her er første innlegg i spalten min Mangfoldspedagogen! Etter et par år som barnehagelærerstudenten på FB, er jeg i full sving som pedagogisk leder. Nå vil jeg bruke Snakkepakken® i det daglige språkarbeidet på avdelingen og dele erfaringene med deg her!

Fortsett å lese ««Skilpaddebabyen» på vår måte!»

In the house of the bears what did Goldilocks see?

It´s Circle time with Snakkepakken®, en engelsk versjon av Samlingsstund med Snakkepakken®! I denne artikkelen har jeg samlet noen av aktivitetene i et Gullhår-tema! Heftet får 180 aktivitetsidéer: tolv leker, tolv regler og seks sanger til de seks områdene kropp, mat,klær, hus, dyr og farger. Artikkelen omtaler også noen av målgruppene for det engelske heftet. Fortsett å lese «In the house of the bears what did Goldilocks see?»

Lur lek med lyd

Å «spisse ører» mer enn å delta verbalt i begynnelsen ser ut til å gi bedre uttaleferdigheter. Vi tar en titt på kapittel seks i Snakkepakkeboka (2015) som inneholder gøyale aktiviteter i knutepunktet mellom lytting og uttale. Lær deg den norske ng-lyden sammen med Mariam! Månedens utvalgte fortelling Bestemor vasker huset og får besøk byr på lek for taleapparatet. Øre, øye, munn og hånd er nøkkelord i septemberplanen, la barna lytte, se, smake på lyder, røre og gjøre!

Fortsett å lese «Lur lek med lyd»

Familiesamarbeid med flerspråklige familier i bringe- og hentestunden

Starten på et nytt barnehageår handler mye om å ta i mot nye familier. Nyutdannet barnehagelærer Elise Wagner Finnanger deler sine betraktninger om hva som skal til for å gi familiene optimalt utbytte av bringe- og hentestunden. Se også hvordan du kan bruke fargeleggingsheftet i Året rundt-serien og fortellingen om skilpaddebabyen til å styrke familiesamarbeidet.

Fortsett å lese «Familiesamarbeid med flerspråklige familier i bringe- og hentestunden»

Samene er et urfolk, nærmere bestemt vårt urfolk!

Anna Bendiksen (25) fikk toppkarakter på bacheloroppgaven sin, som  handler om profesjonalitet i kulturelt mangfold. Anna samtaler med Lena Malinovsky om sine betraktninger rundt det samiske i barnehagen. Møt også Astrid Swart i Året rundt med Snakkepakken® på samisk. Bli inspirert og få næring til samisk lek i sommertiden.

Fortsett å lese «Samene er et urfolk, nærmere bestemt vårt urfolk!»