Artikler

Bilder fra Østlandsk lærerstevne 2018

Årets ØL ble arrangert i Oslo for 83. gang med rundt 5000 folk! Det første stevnet ble holdt i 1931. Lena, utvikler av Snakkepakken, holdt kurs for 21. året på rad! Tusen takk til de 120 deltagerne som var på kurs i P 50, auditorium G 418. Riktige Leker, som i år er blitt en del av Sprell, var med som utstiller. Her er glimt fra OsloMet fredag 2.11. og lørdag 3.11! Fortsett å lese «Bilder fra Østlandsk lærerstevne 2018»

Den nysgjerrige musa

I denne artikkelen finner du idéer du kan bruke sammen med fortellingen: vitser, leker, regler og sanger om mus, løver, elefanter, sjiraffer, sebraer, epler, pærer og bananer! For å holde fast på barnets interesse og motivasjon trenger du et rikt aktivitets-repertoar. Aktivitetene gir barnet en bredere og dypere forståelse av ordene. Fortsett å lese «Den nysgjerrige musa»

Skilpaddebabyen og kakebiten

Eventyrlig inspirasjon 3 starter med en real godbit av en fortelling! Her trylles det frem de lekreste kaker, her er det skumle møter med løver og her er det drama med lysende ballonger som sprekker! Bli med og se hvordan jeg øvde ved kjøkkenbenken hjemme og holdt samling i Læringsverkstedet Tåsenløkka barnehage i Oslo!

Fortsett å lese «Skilpaddebabyen og kakebiten»

«Skilpaddebabyen» på vår måte!

Elise Wagner Finnanger.

Hei! Her er første innlegg i spalten min Mangfoldspedagogen! Etter et par år som barnehagelærerstudenten på FB, er jeg i full sving som pedagogisk leder. Nå vil jeg bruke Snakkepakken® i det daglige språkarbeidet på avdelingen og dele erfaringene med deg her!

Fortsett å lese ««Skilpaddebabyen» på vår måte!»

Lur lek med lyd

Å «spisse ører» mer enn å delta verbalt i begynnelsen ser ut til å gi bedre uttaleferdigheter. Vi tar en titt på kapittel seks i Snakkepakkeboka (2015) som inneholder gøyale aktiviteter i knutepunktet mellom lytting og uttale. Lær deg den norske ng-lyden sammen med Mariam! Månedens utvalgte fortelling Bestemor vasker huset og får besøk byr på lek for taleapparatet. Øre, øye, munn og hånd er nøkkelord i septemberplanen, la barna lytte, se, smake på lyder, røre og gjøre!

Fortsett å lese «Lur lek med lyd»

Familiesamarbeid med flerspråklige familier i bringe- og hentestunden

Starten på et nytt barnehageår handler mye om å ta i mot nye familier. Nyutdannet barnehagelærer Elise Wagner Finnanger deler sine betraktninger om hva som skal til for å gi familiene optimalt utbytte av bringe- og hentestunden. Se også hvordan du kan bruke fargeleggingsheftet i Året rundt-serien og fortellingen om skilpaddebabyen til å styrke familiesamarbeidet.

Fortsett å lese «Familiesamarbeid med flerspråklige familier i bringe- og hentestunden»

Samene er et urfolk, nærmere bestemt vårt urfolk!

Anna Bendiksen (25) fikk toppkarakter på bacheloroppgaven sin, som  handler om profesjonalitet i kulturelt mangfold. Anna samtaler med Lena Malinovsky om sine betraktninger rundt det samiske i barnehagen. Møt også Astrid Swart i Året rundt med Snakkepakken® på samisk. Bli inspirert og få næring til samisk lek i sommertiden.

Fortsett å lese «Samene er et urfolk, nærmere bestemt vårt urfolk!»