Publisert 1 kommentar

“Skilpaddebabyen” på vår måte!

Elise Wagner Finnanger.

Hei! Her er første innlegg i spalten min Mangfoldspedagogen! Etter et par år som barnehagelærerstudenten på FB, er jeg i full sving som pedagogisk leder. Nå vil jeg bruke Snakkepakken® i det daglige språkarbeidet på avdelingen og dele erfaringene med deg her!

I dag fylte jeg en ildfast form med vann og steiner og skapte et levende lekemiljø.

I samling i dag fikk barna se, høre og røre fortellingen om skilpaddebabyen. Skilpaddebabyen og skilpaddemammaen fant jeg i Snakkepakken®. Pappaen hadde forvillet seg ut fra oppbevaringen vår denne morgenen, så skilpaddemamma dro på badetur alene. Da jeg fortalte, erfarte både jeg og barna at en enkel fortelling kan være spennende, trist og humoristisk.

Så leste jeg teksten fra “Eventyrlig inspirasjon 1” på nytt, denne gangen sto tre av barna for en kreativ og svært fengende gjenstandsføring. For et flott samarbeid, sier jeg bare! Dette var gøy!

Resten av gruppa fulgte fascinert med. Så byttet vi på, både to og tre ganger! Flere og flere ble motivert til å prøve seg som Snakkepakke-formidlere!

Ja, til slutt tok et av barna over som fortellerstemmen også!

Etter samlingsstund plasserte vi konkretene, lekemiljøet og teksten slik at barna kunne vise foreldrene hva vi hadde gjort.

Dette vil vi jobbe mer med, fortellingen falt virkelig i smak!
Les artikkelen Familiesamarbeid med flerspråklige familier, der blir skilpadde-historien også nevnt.

1 kommentar på ““Skilpaddebabyen” på vår måte!

  1. Hei, Elise! Det var veldig gøy å lese innlegget ditt. Og for noen herlige bilder av barna som leker med gjenstandene! Dette var skikkelig inspirerende! Mvh Lena M.

Det er stengt for kommentarer.