Leverandører og produsenter

Det tar tid å lage kvalitet. Vi legger mye arbeid i å sette sammen Snakkepakken og leverer kun et begrenset antall hvert år. Vi vurderer de over 200 innholds-enhetene etter produsent, leverandør, verdier, holdninger, utseende, vekt, stofflighet, stødighet og størrelse. Alt skal være av beste sort, tåle ivrige barnehender og kunne kombineres på mange måter. Vi fjerner unødig emballasje, kildesorterer og pakker alt oversiktlig så du kan starte leken med én gang.

Produktene våre kommer fra tolv land – Brasil, Danmark, Finland, Frankrike, England, Italia, Kina, Nederland, Norge, Sverige, Taiwan og Tyskland. Vi har nærmere 40 leverandører og produsenter. Et nært samarbeid er viktig for oss, ofte foretrekker vi en telefonsamtale eller et personlig møte fremfor en e-post. Utgår en gjenstand eller opphører en tjeneste, ja så starter søket vårt etter et fullgodt alternativ.

«Når vi kjøper Snakkepakken så får vi gode verdier med på kjøpet. Familiebedriften er opptatt av å skape et inkluderende samfunn. Dette gjør de ved blant annet å engasjere lokale bedrifter, som Nabo design i Oslo. Trefigurene lages av tyske Ostheimer, som sysselsetter flyktningfamilier og bygger opp under god integreringspolitikk. Snakkepakken er opptatt av å levere kvalitet. Det føles riktig og viktig å handle hos noen som står for gode samfunnsverdier og god miljøpolitikk.»
Eli Steinum
Tidligere daglig leder i Tertnesparken barnehage i Bergen

Atelier de Bonecas EVI

Evi-dukkene våre finner du i Snakkepakken samisk og i de tre Fantasiposene «Da nissen ikke ville spise grøt», «Snøprinsessen og reinsdyret» og «Samegudinnene, runebomma og den magiske reisen». Vi selger også et nydelig dukkesett bestående av konge, dronning, prins og prinsesse. I sortimentet er det også en gresskardukke og en høstdukke. Alt lages hos Atelier de Bonecas Evi i São Paulo, sørøst i Brasil. Evi har laget dukker siden 1988. Den lille virksomheten har som mål å lære enslige mødre et håndverk for å utvikle verdige og kreative arbeidsforhold. Mødrene får ta seg av og forsørge barna sine ved å lage dukker hjemmefra og får en rettferdig lønn. Dette er med på å skape en stabil familie-situasjon. Å kjøpe en Evi-dukke er en direkte støtte til disse kvinnene. Dukkene er håndlagde, hver eneste én har et individuelt og unikt utseende, i naturlige materialer som bomull og ull. Dukkene er ment å bringe verden nær barnet via sansebruk, farge, tekstur og form. I lek med dukkene kan barnet lære om omsorg og hengivenhet – og bli kjent med seg selv.

Blikkfang

Garnet vårt brukes i Snakkepakken, Snakkepakken samisk, Æsops fabel «Løven og musa» og i det samiske eventyret «Da bjørnen ble stubbrumpet», og kommer fra Oslo-firmaet Blikkfang, etablert i 1937. Gründer Rolf Haneng hadde bakgrunn som dekoratør i de store varemagasinene på Fifth Avenue i New York i USA før han startet egen bedrift på Stortorvet i Oslo. Han laget flotte utstillinger for Steen & Strøm, Adelsten Jensen og Dobloug. En av Hanengs egenproduserte artikler var kunstig snø.

Brødrene Flaarønning

Det populære trollet vårt med mosebukse, som også fungerer utmerket som Stallo i Snakkepakken samisk, er designet av kunstner Unni Woldvik for Brødrene Flaarønning. De holder til i trønderbygda Ler tre mil sør for Trondheim. De ble etablert i 1868 av Anders Flaarønning med røtter i forhold til fantastisk natur, til tradisjoner og til minner fra barndommen. Firmaet ønsker å formidle en del av den norske folkesjela: Hyttekos, knitrende skispor og samhold.

Bully, Collecta og Schleich

Plastdyrene våre kommer enten fra Bully, Collecta eller Schleich. Dette avhenger av hvilke dyr produsentene har tilgjengelig til enhver tid.

Collecta
Collectas to hovedkontor er i London i England og i Kowloon, et område i Hong Kong i Kina. Kowloon (九龍) betyr ni drager og viser til åtte omliggende fjelltopper og, som den niende drage, den kinesiske keiser. Collecta er en av verdens største produsenter av plastdyr i høyeste kvalitet. Figurene brukes i undervisning, opplysningsarbeid og forebygging med tanke på utrydningstruede arter for å skape bevissthet rundt miljøvennlige tiltak, noe som i siste ledd gagner dyrene figurene representerer. Vår supre og effektive leverandør er Fritz Hansen Toys i Bergen.

Bully
Bullyland ble grunnlagt i Spraitbach nær Stuttgart i 1973. Alle figurene er utviklet i Tyskland i materialer av høy kvalitet og med vekt på rettferdige produksjonsforhold. Figurene er trygge og PVC-frie. Barnet liker å leke og oppdagelsestrangen gjør barnet til en ekte historieforteller! Bully-figurene oppmuntrer til morsom lek som stimulerer hvert barn på sin egen individuelle måte. Vår leverandør er Micki i Sverige.

Schleich
Schleich ble grunnlagt av Friedrich Schleich i Schwäbisch Gmünd i 1935, en by sydvest i Tyskland. Design, produksjon, kvalitets- og sikkerhetstester gjennomføres her. De sier: «Vi har gitt oss i oppgave å bringe dyr og deres naturlige habitat inn i barnets verden. Med våre detaljrike, autentiske og håndmalte figurer kan barnet få verdifull innsikt i dyrelivet og bli kjent med naturen gjennom lek. Vi utvikler figurer av høy kvalitet for å glede barn og bidra til kreativ lek i deres ulike utviklingsstadier. Mange lekealternativer sikrer langvarig moro. Vi legger til rette for at barn skal kunne leke og utvikle egne historier som gjør figurene enda mer naturtro.» Vår leverandør er Maki i Danmark.

Creativ Company

Filtbitene, fjærene og treeskene med lokk kommer fra Creativ Company, grunnlagt i Danmark i 2000. Kreativitet er firmaets lidenskap. De vil være med på å fremme skapergleden og på denne måten utvikle kreative og nytenkende mennesker. I 2011 ble de kåret til Europas tredje beste arbeidsplass av «Great Place to Work Europe». Firmaet bidrar til å hjelpe mennesker som av ulike årsaker har vanskelig for å komme seg inn på arbeidsmarkedet. Rundt femten prosent av medarbeiderne er ansatt på særlige vilkår i beskyttede stillinger. Den norske avdelingen holder til i Levanger, nord for Trondheim. Levanger på sørsamisk er Lievenge. I 2019 ble verdens første konferanse om sørsamisk språk holdt her, som ledd i FNs internasjonale år for urfolksspråk.

Debresk Wooden Toys

Tremøblene med ulik lengde på sengene og ulik høyde på stolene, bordet og krakken er spesialdesignet av Lena Malinovsky. Rundt 6000 sett til Snakkepakken er produsert av stiftelsen Järna Skyddade Verkstäder som holder til i Tälleby i Sverige. Fra 2022 lager de også vår pulk/scooter med slede. Firmaet sier at «leker må være noe vi ønsker å ta vare på. Barnet utvikler sitt forhold til verden i samspill med lekene sine. Slik kan vi hjelpe våre barn til å vokse opp i en verden verdt å ta vare på. Et leketøy er pedagogisk hvis det stimulerer fantasi og kreativitet». Firmaets intensjon er å bidra til en balanse og harmoni mellom de ulike sansene og intellektet til barnet i utvikling i lek med mykt formet tre-leketøy. Om bruk-, slit- og kast-kulturen sier de «det er vår intensjon å bidra til en verden med mindre miljømessig og menneskelig forfall. Vi håper og spår at masseproduserte billige plastleker i det lange løp vil forsvinne ut av handelen. I fremtiden må ordet å være på utkikk etter være kvalitet!»

Doreen Beads

Den unike komsekulen vår og de magiske myntene kommer fra Doreen Beads i Yiwu (义乌), et fjellrikt fylke i Jinhua i Zhejiangprovinsen i Kina. Byen ble grunnlagt under Qin-dynastiet 220 f.Kr. Den fikk navnet Yiwu i år 624 og var hjemmet til ledende skikkelser innen kunst, litteratur, utdannelse og teknikk. For tiden har firmaet nesten 800 ansatte som tror på at veien til suksess blir bredere med felles innsats.

Døvigen AS

Etikett-skriver får vi fra Døvigen AS i Oslo. Firmaet har siden starten i 1949 betjent norske virksomheter med papir, emballasje og kontorartikler. De leverer et stort vareutvalg for videre-salg.

Egmont

Det populære Rimlotto er spesialtrykket i et eksklusivt opplag kun for oss, etter at Egmont Kids Media Nordic tok det ut av produksjon. Selskapet holder til i Norge, Sverige og Danmark og gir blant annet ut tegneserier, bøker, spill og puslespill. Esken er stemplet med Cappelen Damm – et norsk forlag dannet da J. W. Cappelens Forlag anno 1829 – i dag eid av Bonnier – og N. W. Damm & Søn anno 1843 – nå eid av Egmont – slo seg sammen i 2007.

Esval miljøpark

Vi tilrettelegger så du kan starte leken med én gang. Av den grunn fjerner vi unødvendig emballasje, fyller bilen med jevne mellomrom og kjører en halvtimes tid for å levere omslagsplast, strips, støttepapp, esker og annet som følger sortimentet vi tilbyr i nettbutikken. Esval Miljøpark i Nes Kommune har røtter tilbake til 1972 og er i aller høyeste grad en levende arbeidsplass. Her foregår deponering og gjenvinning av avfall med samfunnsmessige og miljøriktige løsninger for innbyggere og industri. Det hender vi donerer prototyper og overskudd fra lageret vårt til den åpne containeren som er øremerket BrukaNes. Bruktbutikken på Årnes er et samarbeid mellom Esval Miljøpark KF og Kanmer AS. Butikken fremmer ombruk av bruksvarer og tilbyr arbeidstrening til personer som er på arbeidstrening hos Kanmer.

Fonna forlag

Boka «Mine første 1000 ord» har vi i fem versjoner: Bokmål, nynorsk, nord-, sør- og lulesamisk. De er illustrert av Stephen Cartwright (1947-2004). Cartwright ble født i Bolton og flyttet til London i England. First Thousand Words- serien og Cartwrights tette samarbeid med barnebok-utgiver Usborne Books resulterte i oversettelse til 55 språk! Fonna Forlag i Oslo har de norske og samiske utgavene, dette arbeidet startet i 1981. Forlaget ble grunnlagt i 1933 med navnet Nynorsk Vekeblad.

Fritz Hansen Toys

Duft-tusjene og plastdyra fra Collecta distribueres av Fritz Hansen Toys. Med over 70 år i bransjen er de landets eldste og største selvstendige leketøydistributør. Familiebedriften har levert leketøy til detaljhandelen i mer enn 70 år og holder til på Askøy utenfor Bergen.

Gertrud Kimmerle

Bjørnenes boller og skjeer, bøtte, stekepanne, kjele, kurv, kakebiter med fat, miniatyrfrukt og -grønnsaker, småfisk, murstein, halmbunter, granskog, porselenservise samt ski, staver, tursekker, eggeglass og annet i vår nye «Eventyrlig påsketur»-pakke får vi fra Gertrud Kimmerle i Welzheim, en by i Rems-Murr-distriktet, Baden-Württemberg i Tyskland. Byen ligger i en skog og det lille familiefirmaet er eid av Dorothy Kimmerle, svigerdatter til Gertrud som grunnla firmaet i 1958. Hun begynte å lage halmstjerner, en gammel tradisjon i Europa, deretter tilbehør til krybber og dukkehus. Kimmerle gjenbruker kartonger, papir og annet materiale. På taket har de solcelleanlegg og er koblet på et lokalt vindkraftverk. Kontor og lager har gresstak og kjølesystem uten bruk av drivstoff eller annen varme- og kjøleenergi. Dette for å redusere CO2-produksjonen. Kimmerles holdning er at situasjonen til folket i Østen vil bli verre hvis vi ikke slutter å kaste bort energi og hugge ned skog uten å gjenplante. Tanken bak produktene er å gi glede til oss forhandlere, som videresender gleden sammen med produktene til deg som kunde.

Gollnest & Kiesel (GOKI)

Bilene i rødt, gult, grønt og blått og de fleksible GOKI-dukkene våre er fra Güster, en kommune i distriktet Lauenburg i Schleswig-Holstein, Tyskland. De utvikler egne produkter og produserer dem selv. Visjonen er ganske enkelt å fargelegge verden!

Granberg Garveri

Reinsdyrskinn-bitene i Snakkepakken samisk og fantasiposen «Prinsessen og reinsdyret» kommer fra Granberg Garveri AS. De holder til på Bergsneset i Ølensvåg i Vindafjord kommune på halvøya Haugalandet, nord i Rogaland fylke. Garveriet ble etablert i 1951 av Karl Johan Granberg. Om seg selv sier firmaet: «Her er det mange ulike oppgaver gjennom arbeidsdagen. Noe passer godt for unge, som å fukte og legge skinn i kasser. Vi er glad for ungdomsskoleelevene som vil ha en ettermiddagsjobb. Arbeidsvillig ungdom er viktig for bedriften, for de unge selv og for samfunnet. Arbeidslivet er viktig å lære å kjenne tidlig.» I 2017 fikk Granberg Garveri næringsprisen av Vindafjord kommune.

hand2mind

Whiteboard-terningen vår kommer som regel fra Vernon Hills, like nord for Chicago i USA. hand2mind er en familiebedrift med nesten 100 medarbeidere. Barn lærer ved å gjøre og de trenger å bli inspirert, noe som krever aktiv og fysisk involvering. Terningen utfordrer barnet gjennom deltakelse og løsningsorientert tenking. Dette gjør abstrakte ting mer reelle og lettere å forstå.

Hape

De fleksible verdensborgerne våre fra Europa, Asia og Afrika har vært en viktig del av Snakkepakken i mange år. De kommer fra Bodmin, en historisk by i Cornwall i England. Dukkene er kreativt utformet og miljøvennlige. Hapes samarbeid med internasjonale og lokale medarbeidere gir en global bedriftskultur med en forståelse og respekt for den verden vi lever i. Hape mener at fremtiden begynner med og tilhører våre barn, at det er vår plikt å etterlate dem uendelige muligheter, ikke uløselige problemer. Dukkene er laget for å inspirere til lek, læring og utforskning. Verken kultur, språk eller kjønn skal begrense lekeprosessen. Naturlige materialer, vannbasert maling og streng kvalitet- og sikkerhetsstandard gjør dukkene til en investering barna vil elske og de voksne kan stole på. Grunnlegger Peter Handstein ble oppdratt med respekt til familie, ærlighet, medfølelse og kjærlighet til naturen. Han begynte som selger for et pedagogisk leketøyselskap. Besøk på skoler ga ham en unik forståelse av lekens styrke. I 1995 utvidet han til Ningbo i Kina med en fabrikk som omfavner økologi, teknologi og effektivitet. Fascinasjon over bambusplantens fornybare ressurs førte til en allianse med UNESCO og en serie bambusleker i 2005. En livslang forpliktelse til læring og utdanning gjør at Hape samarbeider med lokalsamfunnene. De bygger skoler og lærer dem å bruke tilgjengelige ressurser. Samfunnsansvar, utdanning, økologi og innovasjon er rotfestet i Peters arv. Hape forsikrer seg om at plastdelene er holdbare nok til å vare i generasjoner for å oppmuntre til at leker blir overlevert i stedet for å bli kastet. Hape vurderer overflatebehandling, energiforbruk og pakkealternativer for å minimere miljøpåvirkning. Biproduktene forårsaker minimal påvirkning på miljøet. Vannrensingsystem benytter begrensede eller ingen kjemikalier og resirkulerer renset vann. Fabrikken ligger kun tre kilometer fra Ningbo-Zhoushan, en av verdens største havner, noe som gir transport- og økologiske fordeler.

Heless

Klypene våre i rødt, gult, grønt og blått er fra Heless som holder til i Schwetzingen, rundt 10 km sørvest for Heidelberg i Tyskland. Firmaet har produsert leker som gleder barn siden 1949. Helt fra begynnelsen sa grunnlegger Helga Moll, da 21 år gammel, at det viktigste er enestående kvalitet og holdbarhet. Det familieeide selskapet drives nå av andre og tredje generasjon. Med Heless-leker kan selv de yngste la fantasien og kreativiteten løpe løpsk. Lekeverdi har stor betydning, Heless ønsker å støtte barnets utvikling og oppmuntre til kreativitet, empati, sosial intelligens og finmotorikk.

Inspirasjon Forlag

Tøydukkene Thomas og Emma kommer via Inspirasjon Forlag AS på Rolvsøy i Fredrikstad. Firmaet ble etablert i 1977. Figurene ble skapt av Barbro Gunilla Kristina Brorsson Wolde (1939 – 2015). Wolde var en svensk tegner som også skrev barnebøker. Forfatterskapet rundt Thomas (på svensk Totte) startet i 1969 og var inspirert av hennes sønn som hun kalte Peppe. Bøkene om storesøsteren Emma var mer inspirert av Wolde selv. I England heter figurene Betzy og Tommy. Finnene sier Sanna og Teemu. Danskene kaller Emma for Lotte.

iZettle

Vi bruker iZettle betalingsløsning når du som kunde handler direkte av oss på kurs, konferanser, messer og i utstillings-kroken vår på Haga. iZettle er et mobilbetalingsselskap grunnlagt i 2010 med base i Stockholm, Sverige. Moderselskapet er PayPal. Ved hjelp av iZettle-appen og kortleserne kan små bedrifter i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Storbritannia, Tyskland, Spania, Mexico og Brasil ta betalt med kort på telefon og nettbrett. Den EMV-godkjente appen støtter kort med chip og magnetstripe. iZettle oppfyller internasjonale sikkerhetskrav.

Kero

Skinnsekken i Snakkepakken samisk får vi fra Kero i Sattajärvi, Lappland i Sverige. Siden 1929 har Kero produsert nebbsko og -støvler, tøfler, vesker og ryggsekker i naturlig, solbrunt reinskinn. På beitetur er reinen i nærkontakt med nordlys og midnattssol. Hard fjellvind, lav i sørskråningene, arktisk kulde og insektbitt fra myra gir reinsdyret dens unike karakter. Keros bearbeidede hud er myk, vakker og lukter godt. Dette er håndverk på tvers av generasjoner – fra gründerne Yrjö Kero og Karl Wälivaara til dagens medeiere Emma, Erik og Per-Enok. For Kero har alltid bærekraft vært naturlig. Sattajärvi har 350 innbyggere – halvparten er barn. Landsbyen har en sjel av liv, kreativitet og en ubrutt tro på fremtiden. Besøker du den svenske Tornedalen så ta turen innom Kero.

Lap-Biella

Fruktene – eplet, pæren, bananen og appelsinen – kommer fra Lap-Biella i Sagliano Micca, en kommune i provinsen Biella i regionen Piemonte, nordøst for Torino i Italia. Lavorazione Articoli Plastici startet i 1957 med dekorative produkter til vindusutstillinger. Snart utvidet de og laget pedagogiske leker for barn. Bedriften har plaststøp-teknikker som gjør det mulig å lage alle størrelser og fasonger med største nøyaktighet. Alt oppfyller de høyeste standarder – leverandører, materialer, produksjon, montering, etterbehandlings-teknikker og sikkerhet. Lap-Biella har solcellepanelsystem som produserer mesteparten av energien brukt i produksjonsanlegget. De fleste produktene lages i et renovert industribygg i nærmiljøet.

Lappituote

Runebomma og reinsdyrene i plysj er fra Lappituote. Det finske firmaet har produsert suvenirer i 30 år og er ledende innen sitt felt. De ønsker å reflektere den lapplandske atmosfæren og at gjenstandene skal bringe oss tilbake til det første møtet med gjenstanden – selv mange år senere.

Learning Resources

De geometriske formene våre – stor og liten sirkel, kvadrat og triangel – kommer som regel fra Learning Resources i Vernon Hills, en forstad nord for Chicago i staten Illinois, Lake County, USA. Det europeiske kontoret er i Kings Lynn, en havneby i grevskapet Norfolk øst i England. Bedriften er en global produsent av pedagogiske produkter som er godkjent av lærere og foreldre og elsket av barn. Firmaet tilbyr unike verktøy av høy kvalitet som forbedrer undervisningen, gir engasjerende læringsopplevelser og dekker barns individuelle behov. Formene bygger grunnleggende ferdigheter på alle fagområder gjennom utforsking, fantasi og moro.

Le Toy Van

Mange av smådukkene våre kom i en periode fra Le Toy Van, etablert i Surrey, England. Den lille, storhjertede familiebedriften mener barndommen bør nytes til det fulle. Derfor lager de fantasifulle treleker med et snev av «je ne sais quoi» – det lille ekstra – og bærekraftige taktile materialer. Lekene oppmuntrer til kreativ og langvarig lek, en investering i generasjoner fremover. Le Toy Van er inspirert av forståelsen av at barn har små hender, men store forestillinger. Dessverre har de stoppet produksjonen av alle de herlige Budkins-figurene sine. Vi følger med og håper at bedriften gjenopptar dukkeproduksjonen!

Magic Whiteboard

Den magnetiske whiteboard-tavlen med tusj og svamp får vi fra Neil og Laura Westwood som har stått bak Magic Whiteboard Limited siden april 2006. De er nå Storbritannias favorittleverandør av skrivesaker og magnetiske tavler. De vant BBC-programmet Dragons Den i 2016.

Maritex Gávpi

Det samiske flagget, skallebåndene, sistiskinnet og reinskinn-snørene får vi fra Maritex Gávpi som holder til i Kautokeino i Finnmark fylke. I 1997 etablerte Marit Sara Bongo butikkutsalget sitt med en visjon om å øke tilgjengeligheten av typiske samiske produkter over hele Sápmi – Norge, Sverige, Finland og Russland. Gávpi betyr butikk.

Minimum World

Pepperkakemennene med blid og trist munn og de svært så eksklusive batterilysene får vi fra Minimum World i Norfolk, England. Daglig leder Ben Griffiths forteller at firmaet er lidenskapelig opptatt av miniatyrer. Ben husker godt morens vakre, dekorerte dukkehus. Firmaet er bygget på visjonen av å gjenskape noen av Bens lykkelige barndomsminner. Den lille familiebedriften er med i lokalsamfunns-prosjekter og veldedighetsarbeid både i Storbritannia og Nord-Amerika. Målet er å innvie så mange mennesker som mulig i all den moroa vi kan ha med å skape miniatyrverdener – helt etter vårt eget hode!

Nabo design

Snakkepakkeposen, Snakkepakken samisk-posen, Leketeppe og FantaSIpoSE er designet av Lena Malinovsky og sys av Nabo design på Nydalen fabrikker i Oslo. Slik presenterer organisasjonen seg selv: «Vår beste ressurs er hverandre! Ordet “nabo” er sentralt i den tradisjonelle mening ved at vi arbeider for inkluderende samfunn. «Nabo» er også et akronym for områdene vi ønsker å ha hovedfokus på: Norsk, aktivitet, barn og omsorgsrollen. Med dette i fokus skaper vi aktiviteter for robuste lokalmiljøer – for tilhørighet i generasjoner. Vi ønsker å skape møteplasser der vi som medborgere kan gi hverandre støtte til å løse utfordringer i hverdagen. Et av våre hovedmål er å legge til rette for at menneskers ulike livserfaringer deles og brukes som ressurs i møte med felles og individuelle utfordringer. Gjennom samtale, samvær og felles prosjekter blir tanken om og erfaringen med fellesskapet til. Vi jobber for å heve sosial kompetanse gjennom språk, men også alle konseptene og underliggende normsystemer. Å navigere i det norske samfunnet er avgjørende for å mestre tilværelsen.»

Nille

Lysslyngen i Snakkepakken samisk er fra Nille, et norskeid selskap med hovedkontor på Kolbotn og lager på Vestby. Siden 2012 har Nille samarbeidet med Barnekreftforeningen og årlig gitt økonomisk støtte til foreningens viktige arbeid. Nille er en IA-bedrift (inkluderende arbeidsliv) og sier om seg selv: «Vi er opptatt av å ha et godt og inkluderende arbeidsmiljø som forebygger sykefravær. Nillekulturen er summen av alle menneskene som jobber her. Vi er engasjerte, inkluderende, lagspillere og vi setter kunden først. Nille tilrettelegger arbeidsforholdene. Å være en inkluderende arbeidsplass er viktig. Vi oppfordrer alle som er interessert om å søke, uansett alder, religion, seksualitet eller etnisitet».

Orchard Toys

Shopping list-spillene, First Sound Lotto og innholdet i vår store spillpakke kommer fra Wymondham, en handelsby i Norfolk, 15 km sør-vest for Norwich i England. Orchard Toys startet rundt kjøkkenbordet og lagde byggeklosser for en lokal barnehage. Nå over 40 år senere leverer de til over 50 forskjellige land rundt om i verden. Alt designes, produseres og pakkes lokalt. Orchard er kjent for sine fargerike illustrasjoner, pedagogiske fordeler og høye kvalitet. Spillene hjelper barn å lære og leke rundt om i verden. «Læring gjort gøy» er i hjertet av alt Orchard gjør. Hvert produkt oppfyller en perfekt balanse mellom læring og moro. Alt tåler slitasje fra små hender.

Orthex

Den store hvite plastkassen du mottar Snakkepakken® og Snakkepakken® samisk i, er fra Orthex Group. Selskapet inkluderer Sveico AB anno 1914, Hammarplast Consumer AB anno 1947 og Oy Orthex AB anno 1955. De tre fabrikkene er lokalisert der de ble grunnlagt: Gnosjö og Tingsryd i Sverige og Lohja i Finland. Orthex Group har blitt tildelt den prestisjetunge International Red Dot Design Award for sitt harmoniske og nordiske produktdesign. De investerer mye i kvalitet, sikkerhet og design samt bærekraftige produksjonsmetoder. Kassen du mottar Snakkepakken i har 10 års garanti, er godkjent for oppbevaring av mat og drikke, er BPA- og ftalatfri, tåler ned mot – 40 kuldegrader, opp mot 100 varmegrader og er produsert i Sverige.

Oslo digitaltrykk

Hefter, Mini-flipover, FantaSiboka mi, frostede FantaSIpoSE-merker, postkort, klebemerker, plakater, roll-ups og messevegg trykkes og bindes hos Oslo digitaltrykk. Firmaet startet opp i 1995 og har erfaring og solid kompetanse innen de aller fleste former for trykk, etterbehandling og design. Trykkeriet tar miljøansvar. Ved trykking i farger brukes stort sett miljøvennlige papirer godkjent for svanemerking. Ved trykking i svart-hvitt brukes DataCopy med miljømerkingen EU-blomsten som tilsvarer den skandinaviske merkeordningen Svanen. Alle storformat-maskiner til print på roll-up og lignende bruker ny latex-teknologi i stedet for løsemiddelbasert blekk. Dette gir bedre arbeidsmiljø for trykkeriets maskinoperatører, krever ingen spesial-ventilasjon på grunn av løsemidler og inneholder ingen farlig luftforurensning. Storformat-maskinen for innendørs-print benytter vannbasert blekk. Alt papiravfall blir hentet i henhold til avtale med Oslo Kommune. Annet avfall leveres på gjenbruksstasjon etter følgende sortering: Løsemidler, metall, hardplast og mykplast. Trykkeriet har installert et system for gjenbruk av varme fra kjøleanlegget til trykkemaskinen. Varmluften føres i kanaler inn i lokalene og brukes til oppvarming. Som en av få tilbyr trykkeriet skift av duken på roll-up. Det er litt mer jobb, men trykkeriet utfører den gladelig. Hvis kassetten er hel og funksjonell ser de ingen grunn til at alt må kastes bare fordi dukens budskap er utdatert.

Ostheimer

De vakre trefigurene kommer fra Zell unter Aichelberg i Sør-Tyskland. Ostheimer sier at gode leker inspirerer barn til å omfavne verden med alle sine sanser og frigjøre seg i kreativ lek – viktig for en sunn barndom. Dette har vært retningslinjer i 70 år med produksjon av håndlagde leker av høyeste kvalitet. Ostheimer ønsker å gi barn et behagelig bilde av verden med sine mennesker og dyr. Barn trenger slike bilder for å vokse opp på en sunn måte. Hver gjenstand er en unik original. Ostheimer har stor tro på at kvaliteten kan merkes i en leke laget av omsorgsfulle hender – fra design til produkt. Ostheimer bruker miljøvennlige materialer av høy kvalitet. Treet er fra lokal skogbruk, malt med utvalgte farger og økologisk olje for å bevare trevirkets naturlige kvaliteter. Dette for at barnet skal oppleve alle kvaliteter på unikt vis. Rest-tre brukes til oppvarming av bygningene. Samarbeid mellom mennesker med og uten funksjonshemminger er viktig i en sunn arbeidsprosess. Samspillet skaper et viktig grunnlag som gir lekene en spesiell menneskelig tilstedeværelse. Ostheimer har ansatt og lært opp flyktninger fra Syria som nå har skapt trygge hjem i Tyskland for seg, kone og barn. Alt et barn møter har en innflytelse på utviklingen. Som leketøysprodusent tar Ostheimer ansvar – de søker innsikt i og bevissthet om kvaliteter som er hensiktsmessige å «putte i» i figurene – som igjen påvirker barnet. Vi har besøkt Ostheimer flere ganger og det er som å komme til julenissens verksted!

En hest blir til …

Plasto

Bilene i rødt, gult, grønt og blått kom i lang tid fra Plasto i Mariehamn, på finsk Maarianhamina, hovedstaden på Åland i Finland. Byen er oppkalt etter Maria Aleksandrovna som var hustruen til tsar Aleksander den andre av Russland. Plasto ble grunnlagt i 1954. De har erfaring og solid kunnskap i leketøysindustrien og produserer plastleker av høy kvalitet. Lekene oppmuntrer til lek og skaperglede hos barnet og holder fra eventyr til eventyr. Bilene er holdbare og laget for bruk i alle værforhold, både innendørs og utendørs. Alt er merket med Nyckelflaggan – produsert i Finland på en etisk korrekt måte. Plasten er godkjent for bruk i matemballasje, fri for ftalater og Bisfenol A (BPA – et kjemisk stoff som er mye brukt i polykarbonatplast i drikkeflasker, leker og tåtesmokker).

Rajapack

Ytteremballasjen, de hvite moduleskene, silkepapiret, lynlås-posene, den svarte esken med magnetisk frontlukking til FantaSIpoSE og pakketape får vi fra Rajapack i Vestby. Raja-gruppen er et fransk konsern som distribuerer et bredt utvalg av emballasjeprodukter. Med 65 års erfaring og 1 900 ansatte fordelt over 18 land betjener de over 700 000 bedrifter i hele Europa. RAJA Foundation ble opprettet i 2006 etter initiativ fra Danièle Kapel Marcovici, administrerende direktør i RAJA Group. Stiftelsen jobber internasjonalt for å forbedre kvinners levekår. Økonomisk støtte gis til prosjekter innen fire intervensjons-områder: Kvinners rettigheter og kamp mot vold, utdanning og sosialt engasjement, opplæring og profesjonell innsats, samt beskyttelse av miljø og kamp mot klimaendringer. Stiftelsen oppfordrer de ansatte i Raja-gruppen til å engasjere seg i saken, noe som igjen påvirker oss kunder.

Rosenvik AS

Mini-flipoveren ble i mange år lagd hos Rosenvik i Orkanger, en by i Orkdal kommune, 4 mil sørvest for Trondheim i Trøndelag fylke. Rosenvik skaper grunnlag for avklaring, kvalifisering og rekruttering av søkere til arbeidslivet. De har søkelys på menneskers egenart – viktig i alt fremtidig arbeid. Enkeltmennesket er i fokus i alt firmaet gjør. Å bidra til at den enkelte kjenner mestring, kompetanse og blir tatt på alvor er viktig i en endringsprosess. Vi vet alle hva det betyr å bli sett og få muligheten til å bidra i samfunnet der vi kan – å stake ut riktig kurs, styre eget liv og ta egne valg til en hverdag med god livskvalitet. Tilknytning til arbeidslivet har stor verdi for alle – sosial status, sosialt nettverk og rollen som forbilde for andre. Rosenvik er en miljøfyrtårn-bedrift og har «levende», «ansvarlig», «likeverd» og «tæl» som verdi-ord.

Selfmade

Tekstilene i posene og lekeunderlaget kommer fra Selfmade, tidligere Stoff&Stil. Bedriften ble etablert i 1980 i Herning i Danmark av ekteparet Marianne og Peter Lerche som solgte restpartier fra lokale tekstilprodusenter. Med erfaring og kunnskap om mote og interiørdesign ønsker firmaet å gjøre det enkelt for deg og meg å skape egne kreative prosjekter. Selfmade har butikker i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Tekstilene vi benytter er av 100 % polyester i en innbydende og myk såkalt nervøs chenille-kvalitet. Det kan vaskes på 30 grader (regn med 3 % krymp), tåler tørketrommel på lav varme og kan renses. Stoff og sytråd er Oeko-Tex® 100-merket. Dette er en garanti for at materiellet er testet, kontrollert og godkjent for innhold av kjemikalier og fargestoffer. Den internasjonalt anerkjente sertifiseringsordningen gjøres for å sikre mot helseskadelig innhold. Oeko-Tex® stiller strenge krav til produkter med dette merket, strengere krav enn fastsatt ved lov. Merkingen skjer etter forutgående test og godkjenning av produktet av en uavhengig part og inkluderer samtlige materialer som inngår i produktet. Logoen, FantaSIpose-merket og Snakkepakken-tag-en får vi fra Pins&Things i Oslo, også disse er Oeko-Tex® -testet.

The Puppet Company

Fingerdukkene og hånddukkene i plysj, og fem-små-ender-vanten kommer fra Hitchin, en markedsby i grevskapet Hertfordshire i England. Langs brosteins-gatene ved St. Mary’s Church sildrer elva som er et landemerke. Firmaet sier at det skal være noe magisk med å eie og bruke en plysjdukke fra dem. The Puppet Company prøver å fange essensen av en virkelig fin leke, det som gjør oss kreative og frydefulle! Alt er utviklet av et eget designteam i Hitchin. Dukkene lages i Østen på fabrikker som besøkes jevnlig for å sikre topp kvalitet og høyeste nivå på arbeidernes forhold. Alle dukkene oppfyller eller overgår EN71 standarder. (Alle leker solgt i EU må overholde EN71-standard med sikkerhetskrav om brennbarhet, alders-varsel og så videre.)

Trefinn

Det trehvite møbelsettet i gran er designet av Lena Malinovsky og ble i en periode lagd av Trefinn i Nes kommune, etter at Kanmer-snekkeriet ble avviklet. Finn lagde også Malinovskys pulk/scooter med slede, og «Både bru og båt». Det har vært tanken at Trefinn skulle inneha en mentor-rolle når planene våre om å etablere Nabo Nes/Romerike realiseres. Dette innebærer at flere i bygda vår kan få opplæring i produksjonen vår.

Wood Jewel

Guksi-koppen vår lages av Wood Jewelhas i Kolari i Finland. Firmaet ble grunnlagt på begynnelsen av 80-tallet. Eier og designer Kauko Raatiniemi sysselsetter i dag rundt 20 arbeidere. Hovedmaterialer er finsk bjørk, reinhorn og farget kryssfiner. Spesialiteten til Kauko og sønnen Tuomas er kniver. Firmaet har tre butikker – i Kolari, Äkäslompolo (Ylläs) og Levi. De har forhandlere i Finland, Norge, Sverige, Russland, Japan og England.

Handlekurv
Skroll til toppen