Utvikleren av Snakkepakken på skjermen din

En inspirerende film til selvstudiet, undervisningen, planleggingsdagen, personal- og avdelings(leder)møtet.

En kombinasjon av film, håndbok og arbeidsoppgaver gir deg en grundig innføring i fortellerteknikk og gjenstandsformidling. Håndboka selges både enkeltvis og i en prisgunstig ti-pakning.

Film

60 minutter

Håndbok

Hefte på 28 sider

Oppgaver

Forslag til aktiviteter

Filmen består av fem avsnitt

1. Det var en gang

… reflekterer over barnets første opplevelser med bøker og fortellinger og gjør deg oppmerksom på at gjenstandsformidling både er forberedelser og alternativ til høytlesning.

2. Sjangeren

… setter deg inn i det karakteristiske ved en fortelling og viser deg at gjenstandsformidling er som skapt for denne type uttrykksform.

3. Teknikken

… innvier deg punkt for punkt i tretti smarte triks og lærer deg hvordan du praktiserer gjenstandsformidling på best mulig måte.

4. Øvingen

… lar deg tilegne deg rammene som får enhver fortelling til å sitte under huden. Du erfarer at gjenstandsformidling er en ferdighet som du må tilegne deg over tid.

5. Snipp, snapp, snute

… oppmuntrer deg til å finne en personlig fortellerstil og skape en plattform for påfølgende samspill og språklek.

Forslag til timeplan

Filmen varer i en time og har fem avsnitt. Se gjerne filmen i ett, eller ta en pause halvveis, mellom avsnitt tre og fire. Filmen fungerer utmerket uten håndbok og arbeidsoppgaver. Hvis du allikevel ønsker å gå mer i dybden, kan du for eksempel benytte dette 3-timers opplegget.

Hvert avsnitt har tre oppgaveforslag med mulighet for refleksjon og utprøving.

Økt 1

45 minutter

Avsnitt 1, 2 og 3

15 minutter diskusjon / arbeidsoppgaver

Pause

15 minutter

Økt 2

45 minutter

Avsnitt 4 og 5

15 minutter diskusjon / arbeidsoppgaver

Pause

15 minutter

Økt 3

45 minutter

Diskusjon / arbeidsoppgaver

Fremføringer

SE og SI med FantaSIpoSE. «Gullhår og de tre bjørnene» er eksempelfortellingen i filmen «Vi forteller».

– I mine år på avdeling utviklet jeg en metode til bruk av Snakkepakken. Metoden viste seg å være svært lystbetont for alle involverte, ikke minst fordi den favnet hele gruppa, uavhengig av alder, språkforståelse, morsmål og ballast. I "Vi forteller"-filmen viser jeg deg hvordan du kan gjøre ting enkelt og forståelig med Snakkepakken. Du er kun 60 minutter fra å bli en enda bedre formidler, en som varter opp med lek og samspill, en som lar barnet delta aktivt i egen språktilegnelse ved å bearbeide inntrykk og tilføre nytt innhold – non-verbalt og/eller verbalt. Bli barnets favorittforteller – en som loser sosial og språklig utvikling i riktig retning. Du får en gjennomgang av sjangerlære og teknikk, idéer til lekemiljøer og utvikling av en personlig fortellerstil. Med filmvisning, pauseknapp, håndbok og arbeidsoppgaver kan du fordype deg i det du har mest behov for. God fornøyelse.

Skroll til toppen