Sånn bruker du Snakkepakken!

«VI FORTELLER»
UNIKT FLEKSIBELT LÆRINGSMATERIELL!
FILM – HÅNDBOK – ARBEIDSOPPGAVER

Velkommen til en trygg opplevelse!

Nå får du opplæring i Snakkepakken på en helt ny måte: «Vi forteller»!

En fantastisk inspirasjonspakke til selvstudiet, undervisningen, seminaret, konferansen, planleggingsdagen, personal- og avdelings(leder)møtet.

  • Film på 60 minutter. Lei på Vimeo for kun 289,-. Se ubegrenset i syv dager!
  • Håndbok på 28 sider. Kjøp i nettbutikken vår.
  • Arbeidsoppgaver. Gratis under Nedlastinger.

I mine år på avdeling utviklet jeg en metode som favnet hele gruppa, uavhengig av alder, språkforståelse, morsmål og ballast. En lekende gjennomgang av en fortelling viste seg å være svært lystbetont for alle involverte. Med “Vi forteller”-innføringen blir du en enda bedre formidler, en som varter opp med påfølgende lek og lar barnet tilføre nytt innhold. Med filmvisning, pauseknapp, håndbok og arbeidsoppgaver kan du fordype deg i det du har behov for. Jeg viser deg de små grepene som gjør deg til barnets favorittforteller og en som samtidig loser sosial og språklig utvikling i riktig retning. Jeg gir deg en grundig gjennomgang av sjangerlære og teknikk. Du får øvingstips, idéer til lekemiljøer og utvikling av en personlig fortellerstil. Jeg lærer deg å gjøre ting enkelt og forståelig. God fornøyelse.

Lena Malinovsky, utvikler av Snakkepakken

Innhold

1. Det var en gang
Vi reflekterer over barnets første opplevelser med bøker og fortellinger og blir oppmerksom på at gjenstandsformidling både er forberedelser og alternativ til høytlesning.

2. Sjangeren
Vi setter oss inn i det karakteristiske ved en fortelling og får øynene opp for at gjenstandsformidling er som skapt for denne type uttrykksform.

3. Teknikken
Punkt for punkt innvies vi i tretti smarte triks og lærer hvordan vi praktiserer gjenstandsformidling på best mulig måte.

4. Øvingen
Vi tilegner oss rammene som får enhver fortelling til å sitte under huden og erfarer at gjenstandsformidling er en ferdighet som vi må tilegne oss over tid.

5. Snipp, snapp, snute
Vi oppmuntres til å finne en personlig fortellerstil og skape en plattform for påfølgende samspill og språklek.

Forslag til timeplan

Filmen varer i femtiåtte minutter og er delt inn i fem avsnitt. Ta gjerne pause mellom avsnitt tre og fire. I undervisningen, på en halv planleggingsdag eller på personalmøtet foreslår vi tre økter (på et heldagsopplegg er det bare å sette av lengre tid til arbeidsoppgavene):

1. økt: 45 minutter. Filmavsnitt 1, 2 og 3 (30 minutter) og 15 minutter diskusjon/arbeidsoppgaver. Pause 15 minutter.
2. økt: 45 minutter. Filmavsnitt 4 og 5 (30 minutter) og 15 minutter diskusjon/arbeidsoppgaver. Pause 15 minutter.
3. økt: 45 minutter. Diskusjon/arbeidsoppgaver/fremføringer.

Hvert av de fem avsnittene har tre oppgaveforslag, den minste, mellomste og lengste oppgaven, alle som én gir de deg gode muligheter for refleksjon og utprøving av elementer vist i filmen.

I butikk-kategorien «Vi forteller» er alle produktene som er brukt i filmen.
Håndboka selges både enkeltvis og i en prisgunstig ti-pakning.

En unik kombinasjon av film, håndbok og arbeidsoppgaver gir deg en grundig innføring i fortellerteknikk og gjenstandsformidling.
SE og SI med FantaSIpoSE. «Gullhår og de tre bjørnene» er eksempelfortellingen i filmen «Vi forteller».