En digital kursopplevelse fra oss til deg!

«VI FORTELLER»
FILM – HÅNDBOK – ARBEIDSOPPGAVER

Trygt, gøyalt og proft!

Her gir vi deg en fantastisk inspirasjonspakke til selvstudiet, undervisningen, seminaret, konferansen, planleggingsdagen, personal- og avdelings(leder)møtet.

  • Film på 60 minutter. Lei på Vimeo for kun 289,-. Se ubegrenset i syv dager.
  • Håndbok på 28 sider. Kjøp i nettbutikken vår.
  • Arbeidsoppgaver. Gratis under Nedlastinger.

– I mine år på avdeling utviklet jeg en metode som favnet hele gruppa, uavhengig av alder, språkforståelse, morsmål og ballast. En lekende gjennomgang av en fortelling viste seg å være svært lystbetont for alle involverte. Med «Vi forteller-filmen» blir du en enda bedre formidler, en som varter opp med påfølgende lek og lar barnet tilføre nytt innhold. Med filmvisning, pauseknapp, håndbok og arbeidsoppgaver kan du fordype deg i det du har behov for. Jeg viser deg de små grepene som gjør deg til barnets favorittforteller og en som samtidig loser sosial og språklig utvikling i riktig retning. Jeg gir deg en grundig gjennomgang av sjangerlære og teknikk. Du får øvingstips, idéer til lekemiljøer og utvikling av en personlig fortellerstil. Jeg lærer deg å gjøre ting enkelt og forståelig. God fornøyelse.

Lena Malinovsky, utvikler av Snakkepakken

Innhold

1. I Det var en gang reflekterer vi over barnets første opplevelser med bøker og fortellinger og blir oppmerksom på at gjenstandsformidling både er forberedelser og alternativ til høytlesning.

2. I Sjangeren setter vi oss inn i det karakteristiske ved en fortelling og får øynene opp for at gjenstandsformidling er som skapt for denne type uttrykksform.

3. I Teknikken innvies vi punkt for punkt i tretti smarte triks og lærer hvordan vi praktiserer gjenstandsformidling på best mulig måte.

4. I Øvingen tilegner vi oss rammene som får enhver fortelling til å sitte under huden og erfarer at gjenstandsformidling er en ferdighet som vi må tilegne oss over tid.

5. I Snipp, snapp, snute oppmuntres vi til å finne en personlig fortellerstil og skape en plattform for påfølgende samspill og språklek.

Forslag til timeplan

Filmen varer i en time og har fem avsnitt. Ta gjerne pause mellom avsnitt tre og fire.

1. økt: 45 min. Avsnitt 1, 2 og 3. 15 min. diskusjon/arbeidsoppgaver.
Pause 15 minutter.
2. økt: 45 min. Avsnitt 4 og 5. 15 minutter diskusjon/arbeidsoppgaver.
Pause 15 minutter.
3. økt: 45 min. Diskusjon/arbeidsoppgaver/fremføringer.

Hvert avsnitt har tre oppgaveforslag med gode muligheter for refleksjon og utprøving fra filmen.

I butikk-kategorien «Vi forteller» finner du alle produktene som er brukt i filmen.
Håndboka selges både enkeltvis og i en prisgunstig ti-pakning.

En unik kombinasjon av film, håndbok og arbeidsoppgaver gir deg en grundig innføring i fortellerteknikk og gjenstandsformidling.
SE og SI med FantaSIpoSE. «Gullhår og de tre bjørnene» er eksempelfortellingen i filmen «Vi forteller».